Концерт-спектакълът „Коледни небивалици“ на ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ – град Монтана спечели две втори места в Х-то юбилейно издание на Международния конкурс „Коледата в нас“!

/ януари 25, 2024/ Новини

Едната награда бе присъдена от професионалното жури, а другата е резултат от зрителския вот – 1786 гласа за „врабчетата“ на Монтана. 109 продукции на български училища, детски градини, школи и други общности от различни градове на 15 държави, сред които САЩ, Кувейт, Мароко, Украйна, Молдова, Германия, Словения, Румъния и България, участваха в конкурса. Международното жури бе в състав:

Наталия Теохарова, специалист филмов и тв монтаж и детски педагог;

Драган Йовичич- журналист и продуцент, Сърбия;

Лили Спасова, гл. експерт в Изпълнителната агенция за българите в чужбина, дирекция „Български общности и информационна дейност“;

Пепи Тенчева, гл.експерт в Изпълнителната агенция за българите в чужбина;

Олег Жаблянов – оператор и продуцент на Интернет тв „Аз мога, аз знам“;

Благодарим за високата оценка на журито! Това е признание за неуморния и всеотдаен труд на нашия екип – в името на децата на Монтана! На тържествената церемония в София музикален поздрав от името на ОДК “Ние, врабчетата” отправиха Рая Пейчева, Анна Димитрова и Маги Александрова от Вокално студио “Детски смях”! Конкурсът „Коледата в нас“ се организира от Интернет телевизия „Аз мога, аз знам“ със съдействието на Изпълнителната агенция за българите в чужбина и Националния дворец на децата – град София.

Share this Post