“Врабчетата” в Монтана почитат будителите с празничен концерт

/ октомври 26, 2022/ Новини

Празничен концерт-спектакъл по повод Деня на народните будители и 93-годишнината от рождението на Йордан Радичков ще представят на 27 октомври 2022 г. възпитаниците на ЦПЛР – Обединен детски комплекс “Ние, врабчетата” в Монтана.

Още през десети век епископ Константин пише: “Голи са народите без книги, немощни да се борят без оръжие с противника на нашите души”. Затова цял низ от светли имена издигат българското самосъзнание и превръщат през вековете България в държава на духа. На 24 октомври Йордан Радичков щеше да навърши 93 години. Но човешкият живот не се измерва в години, а по дирята, която оставя след себе си. Повелята на Радичков е да не се отделяме от своя дом, от земята, от духовния свят на прадедите и техния език, за да не обречем собственото си бъдеще на бездуховност.

В празничния концерт ще участват вокално студио „Детски смях” с ръководители Христина Йорданова и Миглена Георгиева, клуб по модерни танци „Дъга” с ръководител Светла Иванова, танцов ансамбъл „Северняци” с ръководители Ина Лозанова, Гергана Тонева и корепетитор Владимир Александров и театрално студио “Автограф” с ръководител Анастасия Янчева.

Очакваме ви в 18.00ч. в голямата зала на Общински младежки дом.

Бъдете с нас!

Share this Post