Вокално студио “Детски смях”

Вокална група „Детски смях“ е сформирана през 1991 г. към Центъра за работа с децата в Монтана от известния композитор Росалин Наков. По това време той създава албума „Жаба – жабурана“, песните от който стават любими за цели поколения български деца. От 2001г. групата прераства във вокално студио „Детски смях“, което постепенно привлича все повече участници. Ежегодно в него се обучават над 80 момичета и момчета на възраст от 4 до 19г.  Студиото и солистите му изпълняват детска, поп, рок и джаз – музика. Заниманията се провеждат в групи по минимум 12 участници и индивидуално. Към студиото са формирани няколко вокални групи: 

 • ВГ “Детски смях” – бейби; 
 • ВГ “Детски смях” – мини; 
 • ВГ „Детски смях“ – джуниър ; 
 • ВГ „Детски смях – тийн;
 • ВГ „Детски смях“ – представителна формация 
 • ВГ „Free energy“ – камерна формация

Вокални педагози на студиото са Латинка Боева и Миглена Георгиева.

През годините ВС „Детски смях“ е носител на стотици награди от национални и международни конкурси и фестивали. Някои от тях са членове на клуба на “Успелите деца на България”. Наша гордост са:

 • Мелинда Хари Христова – тя дойде едва 6-годишна и още тогава каза, че ще стане певица. Участва в няколко музикални формата – стана победител в изданието на „Хит минус едно“ – май, 2007г, а впоследствие спечелихме и годишната класация. Участва много успешно в музикалните реалити формати „Гласът на България“ и „Пей с мен“. Завърши НМА „Панчо Владигеров“ – оперно пеене и има успешна кариера.
 • Йоана Димитрова – започна висшето си образование в НМА“Панчо Владигеров“ – „поп и джаз пеене“ в класа на доц. Алис Боварян, но впоследствие се премести в НБУ в същата специалност при доц. Етиен Леви. Йоана зае ІІ място в музикалното реалити „Х фактор“ през 2017г., сега е част от музикалната компания „Виржиния рекърдс“ и се налага като една от новите надежди в поп-музиката. Трите й сингъла „ Да не спим“, „Фиеста“, „Нямат любов“ станаха тотални хитове.
 • Натали Ангелова – завърши „поп и джаз пеене“ в НМА „Панчо Владигеров“ , в класа на доц. Алис Боварян, вече и магистратура направи отново там. Успешно гради музикална кариера като самопродуциращ се изпълнител. Преподава и поп и джаз пеене на деца в музикална агенция „АРТ войсес център“ – гр. София. Има издадени песни, които се въртят в музикалните радиа и тв – „Изгубена“,  „Не се съмнявай“, „Чудо подари ми“. Предстои премиерата на новия й хит с един от най-известните бг рап изпълнители.
 • Боряна Василева – започна висшето си образовани в НМА „Панчо Владигеров“ – „поп и джаз пеене“ в класа на доц. Алис Боварян, но поради семейни причини се премести в същата специалност в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, където завърши образованието с музикален педагог поп-звездата Орлин Горанов. В момента работи в столично училище като учител по музика и предстои откриването на собствена школа по поп и джаз пеене за деца.
 • Клавдия Китанова – завърши психология, но животът й е музиката. Тя създаде и е част от дуото „ KsANa“ – Клавдия Китанова (вокали, перкусии, диджериду) и Антон Яначков (китара, тамбура, перкусии). Те са езическо фолклорно дуо, чийто поджанр определят като ритуален, символичен фолклор. /Ксана (окултно значение) – „благоприятният момент“, „времеви център“/. Дуото е вдъхновено  от любовта им към европейския фолклор, майката природа и начин на живот, алтернативен на масовата култура. Дуото свързва времевите линии между древната история, световните култури и земите на мистичното въображение чрез почитане на езическите пантеони и почитане на Природата. В момента KsANa работят по първия си албум с работно заглавие ORPHIC, където планират да съберат и фокусират силата на Майката Земя, Нейните тайни, скрити в планините и горите, както и древното усещане за връщане към корените на някого, което е свещено за всяко човешко същество. KsANa не е музикален проект. Това е начинът, по който живеем живота си на тази планета, твърди талантливата Клавдия.
 • Борислав Титов – БОКО –  рап изпълнител, който набира популярност с авторските си песни. Всички са на злободневна тематика, продуцирани от самия него – „Надежда“, „Искам да бъда“, „Следа“, „ DISSкотечен рап ли“ с др.