Вокална група „Детски смях“ при ОДК „Ние, врабчетата“ в Монтана и представителен танцов състав „Чудесия“ от град Пазарджик са големите победители в Националния фестивал-конкурс на изкуствата „Утринна звезда“ в град София!

/ февруари 12, 2023/ Новини

На двата колектива бе присъдена голямата награда ГРАН ПРИ, съответно в разделите „музика“ и „танцово изкуство“! Журито присъди и първо място за гласовитите “врабчета“ в тяхната възрастова група, а организаторите им връчиха и специална награда – ваучер на стойност 300 лв. за участие в международен конкурс, организиран от сдружение „АРТ академия „Утринна звезда““ в курортен комплекс Златни пясъци през м.август.

В различните възрастови групи, с медали се окичиха и солисти от вокално студио „Детски смях“:

1 място – Ивет Николова, 12 г.

1 място – Рая Атанасова, 13 г.

2 място – Цветеа Асенова – 10 г.

2 място – Изабел Петрова – 14 г.

Благодарим за високата оценка на журито в състав композиторът Асен Драгнев, Росица Панайотова – Григорова – един от изявените български сопрани изпълнители на кантатно-ораториална, камерна, барокова и съвременна музика, преподавател в НБУ по музика в Департамент “Театър” и камерна музика и вокални ансамбли в Департамент „Музика” и Мария Лешкова – дългогодишна солистка на ансамбъл “Филип Кутев” и “Мистерията на българските гласове”.

Благодарим на кмета на община Монтана г-н Златко Живков, с чието съдействие бе осигурен транспорт за участието на ВГ „Детски смях“ в престижното събитие в столицата

Share this Post